Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage

Laatst bijgewerkt: dinsdag 2 juli 2024.

EEN SCHITTERENDE WANDELING DOOR NOORD-OOST-GRONINGEN

Plaatje Ten Boer

Om 9.00 uur gingen we met 343 wandelaars van start vanuit het Dorpshuis in Ten Boer, voor naar keuze 25 of 40 kilometer door het Groningse land.
Zelf heb ik gekozen voor 40 kilometer.

Kleine, gemoedelijke dorpjes met kerkjes, molens en prachtige herenhuizen. Uitgestrekte landerijen met akkerbouw en veeteelt. Verschillende rassen koeien, zoals Lakenvelders, paarden in alle soorten en maten en schapen, maar ook schattige wolvarkens.

Vanuit Ten Boer voerde de goed bepijlde route naar de eerste rustpauze in Woltersum bij café “De Witte Brug”. De eerste ruim 6 kilometer in droge omstandigheden zitten er op.

We vervolgen de tocht via de kerk van Wittewierum en een fraaie molen naar Garrelsweer en duiken daar het Dorpshuis in voor een verse stempel. Ik had nog geen trek in koffie, dus gelijk maar weer door. Een eindje verder kwamen we op het Dronkenmanspad, maar ik ben me echt van geen kwaad bewust.

Op naar Loppersum, terwijl de lucht alsmaar dreigender wordt. Het derde controlepunt hebben we dan ook niet droog bereikt. Een hoosbui barst los, voordat we onze regenkleding hebben aangetrokken. Gevolg: drijfnat. Dat mocht de stemming echter niet drukken.

Zoals altijd; Na regen volgt zonneschijn, waardoor we langzamerhand weer opdroogden. Via Loppersum naar Ten Post en de laatste etappe terug naar Ten Boer.

Op het laatste traject mochten we nog een handbediende sluis bewonderen.

Een compliment voor de medewerkers van de FLAL, die deze tocht mogelijk hebben gemaakt.

Tekst: Marga van Drunen
Foto’s: Titia Mulder

Verslag Ternaard »»