Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage

Laatst bijgewerkt: dinsdag 30 januari 2024.

Sterrenwacht-wandeltocht in Spier.

Plaatje SpierNou, ik voelde me deze dag echt geen ster bij deze FLAL-tocht. Bijna een half jaar geen 'veertiger' meer gelopen.
Annie liep hier de 'zestig'. Nou had ik ook de 'vijfentwintig' kunnen doen, maar ja dan komt het nooit weer goed met dit minder jong wordende lichaam, dus op de 'veertig'.

Het was een mooie route en goed gepijld.
En er zijn meer die weten, dat de bepijling goed is, want deze gasten vertrekken eerder zonder routebeschrijving. Kun je ook beschouwen als een complimentje richting bepijlers.

Richting 'Familie Toekan' waren het bij de start niet allemaal complimentjes. Een half bekertje koffie voor 2,50 euro. Bij de start stond ik, Annie was al een uurtje onderweg, schijnbaar toevallig op de goeie plek, want de 'route-uitdeler' kwam vrijwel naast me staan. Dus van de 'vechtpartij om de route' heb ik niks meegekregen. Het blijft voor mij nog steeds een raadsel, waarom 'de 25' niet een kwartiertje of een halfuurtje na 'de 40' wordt losgelaten. Wat minder 'gestress' bij de start en wat minder 'inhaalpartijen' in het begin van de wandeling. Vooral hinderlijk als je gelijk een smal pad op moet.

'k Heb genoten van de route en heb alle verzorgingsposten 'genomen'. Tot en met de tweede post ging het goed, daarna trof ik iemand die ik nog nooit gezien heb, Jan met de hamer in Dwingeloo. Een slok water en een stuk eigen gebakken vriendschapsbrood deed wonderen. Ik weet niet of die Jan in 'Dwingel' woont, anders moet ik een volgende keer maar ruim om de toren heen lopen.

Ook was er onderweg een moment, dat ik dacht dat ik verkeerd zat, evenals een (jonge?) dame die een eindje voor me liep. Toen ik haar riep voor enig overleg, keek ze even achterom en ging er nog sneller vandoor. Vond ik eigenlijk ook wel knap, want ik heb ze niet eens een stukje vriendschapsbrood gegeven. Achteraf, zat ik toch wel goed.

Al met al een mooie wandeldag, met prachtig weer en dat met ruim 700 deelnemers.

Jammer van de te kleine finish-locatie. Ik wilde wel even zitten, maar dit was alleen nog mogelijk aan de andere kant van de deur. Buiten!! Hier zat ik naast een vallende ster. Deze niet al te jonge man, had even de grond gekust. Hier snel een nul-punt-nul ingenomen en heb toen de kachel opgezocht, in de auto. Een uurtje later kwam ook Annie binnen dwarrelen. Er waren toen weer een paar stoelen vrij, dus toch nog even nazitten.

Daarna richting douche in 'Olpae'. De organisatie mocht nog niet naar huis. Zij moesten nog een paar uurtjes op de laatste sterren wachten.

Joop van der Meer

Foto's: Tom van der Velde