Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage

Laatst bijgewerkt: donderdag 9 november 2023.

Gaasterland wandeltocht te Oudemirdum op 10 maart 2018

Zaterdag 10 maart de Gaasterland wandeltocht vanuit Oudemirdum.

Ik zou vroeg vertrekken, want ik zou deze ochtend helpen bij de inschrijving. Maar helaas dacht om kwart voor zes, ik heb nog drie kwartier, kan nog wel even blijven liggen.
Om 6 uur keek ik weer op de wekker en dacht: “o jee, ik moet om half zeven in de auto zitten anders kom ik te laat. Ja en dan moet je je als de bliksem aankleden, spullen pakken en wegwezen. Goed, ik zat half zeven in de auto en het regende ook nog. Geen tijd meer voor regenkleding. Snel naar Oudemirdum gereden waar ik precies op tijd aankwam.
Na wat uitleg van Liana en een kop koffie kon mijn dag beginnen.

Om acht uur startten de 60 km wandelaars, om negen uur gevolgd door de 40 km. Wandelaars en als laatsten vertrokken de wandelaars die de 25 km. Route volgden. In totaal 374 deelnemers.

Ik wilde zelf de 25 km route wandelen en bij mijn vertrek vroeg Liana mij of ik een verslagje van de tocht wilde maken. Ik zei “oké” en zo ben ik om half tien op pad gegaan. Eerst vanuit het M.F.C. “It Klif” door het bos waar we uit kwamen bij de manege. Na een stukje langs de weg sloegen we linksaf langs de Wildenis. Dat is een natuurgebied met een vijver en loslopende koeien. Daarna vervolgden onze weg richting Rijs. Bij het Sybrandy pretpark, beter bekend als het vogeltjespark, gingen door de landerijen naar het bos. Het pad door de landerijen was aardig begaanbaar.

Onze eerste rust in was daarna in Bakhuizen bij dorpshuis de “Gearte”.
Na rust vervolgden wij onze route richting Mirns waar we onze volgende pauze hadden in paviljoen "t Mirnserklif, aan het IJsselmeer. Als je van Snert houdt is dit adres een aanrader.

Na de pauze vervolgden wij onze route via het Rijsterbos naar Rijs, waar we bij Hotel Jans achter langs lopen naar en door de belevingstuin. Waarna we langs de weg richting ijsboerderij wandelen om vervolgens door het bos met een speciale bank te lopen.
Langs de uitkijktoren lopen we weer terug naar Oudemirdum.
Ik vond het een hele mooie tocht.
Het bleef verder de hele dag droog en met 13 graden was het niet koud.

Groetjes Corrie Peenstra

Een paar foto's die Corrie tijdens de wandeltocht gemaakt heeft.