Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage

Laatst bijgewerkt: dinsdag 9 april 2024.

Parkstad wandeltocht Veendam 26-11-2022 (1e verslag)

Door een vriendin werden we er op attent gemaakt dat er op 22 november een wandeltocht werd georganiseerd in Veendam. Omdat wij de laatste tijd regelmatig voor ons doen een stevige wandeltocht maken besloten wij de stoute schoenen aan te trekken en voor het eerst in ons leven als ruim 70 plussers hieraan deel te nemen. Bij de Borgerswoldhoeve aangekomen, waar we ons moesten inschrijven, stonden wij wel even verbaast van de grote belangstelling die hier voor was. In de de Borgerswoldhoeve was het al direct een gezellige drukte  van belang. Velen zaten al een broodje met een kopje koffie te nuttigen en wij vernamen wel dat oudere en jongere wandel makkers elkaar regelmatig op dit soort lopen treffen. Ook hoorden wij dat er zelfs iemand op de fiets vanuit Assen was gekomen en zich ging inschrijven voor de 25 km.

Wij schreven ons ook in voor de 25 km wat de meeste deelnemers deden hetgeen ik later hoorde. Met de routebeschrijving in de hand gingen wij om ruim negen uur op pad. De beschrijving was zeker in het begin niet nodig want aan de hand van de pijlen op de weg en bordjes in de berm konden wij de route makkelijk volgen, ook de meute wandelaars voor ons wees de weg. Wij wandelden door het mooie Borgerswold via het natuurpad langs de plas Langebosch naar Wildervank waarna we een voor ons verrassend stukje Veendam tegenkwamen. Een nadeel van een georganiseerde wandeltocht is wel dat als je even nodig moet je niet makkelijk kunt verstoppen want er komen direct weer wandelaars aan. Na ruim 10 km kwamen wij weer terug bij het vertrekpunt de Borgerswoldhoeve waar wij na inlevering van een munt een lekker bakje koffie konden nuttigen.

Toen... ,eerst wat stijfjes, weer verder voor het tweede deel van de tocht. Die  onder andere door het voor velen wat onbekende maar mooie natuurgebied “De polder Wiede” heen ging. In Muntendam liepen wij toch een stukje verkeerd, hoe kan het zou je zeggen maar toch gebeurde het. Ook nu konden wij na ruim 10 km weer even rusten en wel in het Menterne centrum. Voor de liefhebbers was hier zelfs soep te krijgen.

Nog een ietsje stijfer dan bij de vorige rustpauze gaan wij weer op pad voor de laatste 5 km. Die gaat onder andere een stuk door  het prachtige natuurgebied “de Heemtuin”. Via het Golfterrein in Veendam krijgen wij het eindpunt de Borgerswoldhoeve alweer inzicht. Daar aangekomen voelen wij onze benen wel maar zijn voldaan dat wij deze prachtige goed georganiseerde tocht hebben gelopen met mooi weer, fijne mede wandelaars en de vele vrijwilligers .

Na afloop hebben wij nog even wat gedronken op de goede afloop en wij doen zeker nog een keer mee aan een door de FLAL georganiseerde wandeltocht. 

De nieuwelingen,

Roelie en Bé

Onder de foto's nog een 2e verslag.

 

 
 
 
Wandeltocht in onze eigen omgeving Veendam/Wildervank/Muntendam. (2e verslag)
 
Ik werd om 7.50 op gehaald, richting Borgerswoldhoeve .
Het was een klein wereldje, dichte mist.
Ons even aanmelden dan een kopje koffie, even een beetje bij kletsen met mede wandelaars.
We starten om 8.30, we gaan Borgerswold in en wandelen een stuk van de MTB route richting Wildervank.
Langs de zweefvliegtuigveld richting Langebosch om de grote Langeboschvijver heen wandelen waar in de zomer heel veel vogels zitten, en altijd erg druk is met bootjes.
Als het goed gevroren heeft kun je er ook heel mooi schaatsen .
We lopen verder door straatjes van Veendam, na 11 km zijn we weer bij Borgerswoldhoeve voor de eerste rust.

We gaan weer verder richting Muntendam,straatjes en stukjes boerenland , de zon is er door gekomen het word wat warmer.
Bij de Menterne in Muntendam even een korte pauze, daarna een mooie tocht door de Heemtuin waar veel te zien is verschillende natuurverschijnselen.
We lopen dan door naar Veendam, Over het golfbaan terrein uit komen op de Langeleegte.

Korte stop Borgerswoldhoeve, het laatste stukje is door Borgerswold  waar een waterskibaan een steakhouse en een mooie Camperplaats aanwezig is.
We komen weer aan bij onze startplaats Borgerswoldhoeve, afmelden beetje drinken en dan richting huis.

Het was een mooie tocht die ik gewandeld heb met Heiko en Sikko en 285 ander mede wandelaars.

Groet, Jantje