Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage

Laatst bijgewerkt: dinsdag 30 januari 2024.

Royal FloraHolland wandeltocht

11-Eelde
Categorie
Wandeltocht
Datum
9 maart 2024 08:00 - 19:00
Locatie
Royal FloraHolland, Burg. J.G. Legroweg 80, 9761 TD Eelde
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website

Royal FloraHolland wandeltocht Eelde.

Als we in maart 2024 starten vanuit het restaurant van Royal FloraHolland voor de 11e FLAL wandeltocht is dat voor de vierde keer. Eerder startten we daar in 2016, 2019 en in 2022.

De wandelaars op de 25 en 40 km wandelen tot de eerste rust aan de Meerweg in Haren langs dezelfde route. Aan het einde van de Meerweg gaat de 25 km richting Eelde/Paterswolde. Over de Landgoederen Vennebroek, De Duinen en Vosbergen wandelen zij vervolgens door de bebouwing van Eelde naar de rust in ’t Loughoes tegenover de historische Dorpskerk van Eelde.Dorpskerk 2021 001
Na de rust wandelen ze langs het vliegveld en door de Hondstongen naar Yde om langs de radartoren van het vliegveld en de visvijvers bij Yde terug te keren naar het veilingrestaurant.

De 40 kilometer gaat aan het einde van de Meerweg een klein stukje linksaf om direct weer rechtsaf te slaan naar het Hesselingsbos en het Kluivingsbos. Vanuit het Kluivingsbos steken zij over naar get meerschapsgebied rondom het Paterswoldsemeer. Aan de noordzijde van het meer is er rustgelegenheid.
Na rust vervolgen zij hun weg naar de Ketwich Verschuurbrug (Groningen) over het Noord Willemskanaal. Via De Wijert-Zuid wandelen we naar Essen (Haren). In Essen stond van 1215 1594 het vrouwenklooster Yesse.
20230315 090848Na het passeren van een tunneltje onder het spoor Groningen-Assen komen in het natuurgebied De Vork. Dit gebied ligt ingeklemd tussen het spoor Groningen-Assen en het spoor Groningen-Nieuweschans.
Na het verlaten van De Vork wandelen we door de bebouwde kom van Haren naar de Laatste rust in de kantine van voetbalvereniging Gorecht in Haren.
Na deze laatste rust wandelen we door de bossen van Appèlbergen naar Glimmen. Vanuit Glimmen wandelen we langs het Noord Willemskanaal terug naar de veilinghallen.

De wandelaars op de 60 kilometer maken eerst een lus van 20 kilometer die grotendeels overeenkomt met de route van 25 kilometer. Zij hebben echter alleen rustgelegenheid in ’t Loughoes bij de Dorpskerk Eelde. Na terugkomst bij startlocatie volgen zij de route van de 40 kilometer zoals hiervoor beschreven.

Bij het uitzetten en beschrijven van de routes is bij deze wandeltocht zoveel als mogelijk is gebruik gemaakt van de wandelknooppunten van Wandelnet.nl. Vooral bij de beschrijving van de route van 40 kilometer geeft dit ook veel houvast voor de wandelaar.

Ik wens u een plezierige wandeltocht,

Namens de uitzetters,
Tom van der Velde

 
 

Alle datums

  • 9 maart 2024 08:00 - 19:00