Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage

Laatst bijgewerkt: dinsdag 30 januari 2024.

Sinterklaas wandeltocht Sintnicolaasga
Zaterdag 3 december 2016

Sint NykklRond half 8 vertrek ik vanuit Damwald richting Sint Nicolaasga. Daar aangekomen eerst even zoeken naar een plaatsje voor mijn auto. Het is al erg druk. Als ik iets voor half 9 in het zalencentrum aankom is het daar al gezellig druk. Wordt mij gelijk gevraagd of ik vandaag een verslag wil schrijven van deze tocht. Ga het maar proberen. Heb dit nog nooit eerder gedaan. Iets later komt mijn wandelmaatje binnen. Zij heeft de accordeon meegenomen en speelt sinterklaasliedjes. sint Nyk 001Sinterklaas met een echte Zwarte Piet komt binnen. Hij spreekt ons toe en gaat met velen van ons op de foto. Mijn wandelmaatje en ik lopen vandaag met een Zwarte Piet muts op. Rond kwart over 9 vertrekken we. Bij het uitdelen van de route worden we ook nog even door Sinterklaas toegesproken. Waarna deze vertrekt voor verdere verplichtingen deze dag.

Eerst lopen we een rondje door Sint Nicolaasga. Net buiten het dorp gaan we een bospad in en lopen richting Huisterheide. Daarna terug richting Sint Nicolaasga.

sint Nyk 004Komen langs een oude vervallen boerderij met grote koekoeksklok op de gevel. Terug in Sint Nicolaasga komen we langs het oude station en over terrein van voormalige zuivelfabriek 'De Takomst’. Hier staat nog een stuk van de oude fabrieksschoorsteen. We vervolgen ons weg via het industrieterrein en de forellenvijvers, op naar de eerste rust bij visvijver ‘Hooidammen’. Het is daar erg druk Na een lekker bakje koffie vertrekken we richting Doniaga. We lopen over de voormalige trambaan. Daarna een stuk over een betonpad en bij een boerderij over het erf. We steken de weg over richting Spannenburg en vervolgens langs het Prinses Margrietkanaal naar Idskenhuizen. In Idskenhuizen komen we langs een monument van een oud kerkje uit 1650 die in 1936 is afgebroken. Daarna op naar de rust in dorpshuis de Stjelp in Idskenhuizen. De snert smaakt heerlijk. Na de rust lopen we door het bos net buiten het dorp weer richting Sint Nicolaasga. We lopen nog over het kabouterpad waar we genieten van prachtige houtsnijwerken van kabouters en dieren. Nog een klein stukje door het dorp en dan hebben we de finish bereikt. Na afmelden nog even gezellig nazitten. De derde rust! Het was weer een prachtige tocht. Mooie afwisseling van bos en open landschap. Het weer kon niet beter . Eerst wat bewolking maar al gauw het zonnetje erbij. Met 543 deelnemers ook een mooi aantal deelnemers. Kortom het was weer genieten. Na afloop alleen maar positieve reacties gehoord. Uitzetters bedankt voor deze prachtige tocht.

Tot volgende week.

Roelof Legendal, Damwâld (foto's Anke Rijpkema)

sint Nyk 003     sint Nyk 009     sint Nyk 006