Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage

De website is op donderdag 2 februari 2023 voor het laatst bijgewekt.

Landgoed De Eese wandeltocht

Wilhelminaoord-plaatje
Categorie
Wandeltocht
Datum
4 februari 2023 08:00 - 18:30
Locatie
Ons Dorpshuis, Linthorst Homanstraat 14, 8384 EE Wilhelminaoord
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Landgoed De Eese wandeltocht Wilhelminaoord.

Inschrijf- en starttijden: 50 km van 08.00 - 08.45 uur; 40 km van 08.00 - 08.45 uur;
25 km van 08.45 - 10.00 uur.

Finishbureau sluit om 18.30 uur

Wilhelminaoord plaatje

Landgoed 'De Eese' wandeltocht Wilhelminaoord

Net als de routes voor Bakkeveen en Roden is deze route vanuit Wilhelminaoord ook een pre-corona route.

Vanuit de startlocatie is er direct al een splitsing. De 50km gaat rechtsaf langs de kerk, de rest linksaf. De 50km begint met een 10km lus door het prachtige bos ten noordoosten van Wilhelminaoord. We lopen door bos, langs bosranden, over smalle heidepaadjes etc. Grote delen van deze lus zijn onverhard. Na deze eerste lus volgt de 50km de 40km route.

Alle afstanden gaan vanuit de startlocatie via landgoed Eese naar Steenwijk. We beginnen met een verharde ondergrond die langzaam overgaat in enkele onverharde stukken. Wel allemaal goed toegankelijk. Halverwege is er een mogelijkheid tot een rust. In Steenwijk aangekomen zullen diegenen die daar wel eens een Kennedymars hebben gelopen, de rustlocatie wel herkennen. De trap op naar de kantine vergeet je niet gemakkelijk.

Vanuit deze rust is er weer een splitsing. Weer gaan de 50km en 40km rechtsaf en komen later weer bij deze rust. Deze lus gaat over het open landschap van Onna. Een deel van deze route gaat over een stuk dat alleen toegankelijk is voor wandelaars en zelfs bij menig ervaren wandelaar onbekend is. Hier kan je volop genieten van de stilte van de natuur. Voor de afwisseling gaat deze lus ook door de Steenwijk zelf. We zien de vestingwallen en lopen door Park Rams Woerthe. Kijk hier ook even achterom naar Villa Rams Woethe.

Vanuit de rust in Steenwijk gaan alle afstanden linksaf. We lopen langs het spoor, gaan rechts, door de tunnel en linksaf het bos in naar de Woldberg. Elke keer toch weer een flinke klim. Ook nu is er halverwege de terugweg de mogelijkheid tot een rust. De route is grotendeels onverhard en gaat door een divers boslandschap. Kijk vooral veel naar links en rechts en geniet van de natuur.

Klik hier voor meer info.

 

 
 

Alle datums

  • 4 februari 2023 08:00 - 18:30