Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage

Laatst bijgewerkt: donderdag 9 november 2023.

Heeren van Veen wandeltocht Heerenveen op zaterdag 27 oktober 2018

Plaatje HeerenvvenIk ben gevraagd om een verslag(je) te schrijven over deze wandeltocht en dus bij deze….

Voordat ik begin wil ik eerst de vrijwilligers bedanken voor de uitstekende organisatie van deze dag, in één woord voortreffelijk. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die hier zo over denkt. En bedenk, geen enkel evenement kan gehouden worden zonder de hulp van vrijwilligers. Dan de tocht zelf.

Om 7.30 uur van huis richting Drachten naar de voor ons bekende carpoolplaats bij Hotel Drachten waar ik werd “opgepikt” door Gerrit en Janny. Het was nogal fris, amper 8 °C. In Heerenveen aangekomen was het al gezellig druk.Kopfoto

De start was bij Sportstad Café Abe Lenstra Boulevard. Eindelijk weer wandelen bij de FLAL. We, en met we bedoel ik 290 liefhebbers bij de 25 km, 60 bij de 40 km en 42 bij de 50 km, hebben er zin in.

Na een “bakje” koffie mochten we om 8.30 uur van start gaan. De regenkleding kon gelijk aan, maar dit was gelukkig maar van korte duur, want na het 1e lusje richting Luinjeberd en terug was het al droog. Na 9,9 km hadden we het 1e rustmoment in Sportstad Café Abe Lenstra Boulevard. Janny was hier “de klos”, zij was aan beurt om ons te voorzien van koffie. Zoals reeds gezegd werd het weer hierna een stuk vriendelijker. Na de koffie met een “neut” van Agnes konden we er weer tegen aan. We gingen eerst via de 40 km route, dit door een routewijziging. De route ging vervolgens over enkele gladde bruggetjes, waarna we van de 2e rust konden genieten in Oudeschoot in MFA It Skoattershûs. Nu was Harm het bokje, hij voorzag onze inwendige mens van nogmaals een flinke bak koffie. We hadden inmiddels al 20 km achter de rug, dus nog 30 te gaan. Hierna ging de route via Oranjewoud, overigens een prachtige omgeving waar we dan ook volop van konden genieten.. Het 3e rustpunt was in Café De Knyp in De Knype. Nu was het mijn beurt voor een rondje en ik bedacht dat een goed glas cola er wel in zou gaan. Agnes had inmiddels de regenbroek ingewisseld voor een korte broek. Of dit kwam door het mooie weer of de werking van de “neut” in de koffie laat ik maar in het midden. Het was in ieder geval wel prachtig weer geworden. Inmiddels hadden we er al bijna 30 km opzitten, dus al over de helft. Na door het rustieke Katlijk te zijn gekomen waren we op weg naar Nieuwehorne waar we alweer bij het 4e en laatste rustpunt aankwamen. Hier werden we goed verzorgt bij Plaza, Food for all. Last but not least was het de beurt aan Wiebe, deze keer geen koffie of cola maar een lekker verkoelend softijsje. Dit werd dan ook met smaak weggewerkt en nu konden we er weer stevig tegenaan voor het laatste gedeelte van deze mooie wandeltocht. We hadden nu nog een goede 12 km oftewel nog ongeveer 2 uur te gaan naar de finish. Met het mooie weer was dit dan ook geen straf. Om even na half vijf hadden we de finish al in zicht en was de tocht zo goed als ten einde. Hierna nog even heel kort natafelen en was het alweer gebeurt en zat deze dag er weer op, dus op naar de volgende tocht.

Het moet gezegd, de route was prachtig, het weer was goed en zoals reeds vermeld, de organisatie was perfect. Zonder wie dan ook te kort te doen, toch nog even een extra bedankje voor Folkert en Bonne voor het uitzetten van deze prachtige route. We hebben ervan genoten.

Tot de volgende keer/tocht/wandeling

Groeten,

Anneke Braaksma

 

De foto's zijn, met toestemming, overgenomen uit het album van Jan de Vries

Heerenveen JdV 001Heerenveen JdV 002Heerenveen JdV 003Heerenveen JdV 004Heerenveen JdV 005Heerenveen JdV 006

Wilt u alle foto's van deze wandeltocht van Jan de Vries zien? Klik dan hier!