Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage
Terug naar de homepage

Laatst bijgewerkt: donderdag 9 november 2023.

9e Lustrumtocht FLAL – Kropswolde.

Lustrumtocht400x300FLAL organiseert al weer de 9e Lustrumtocht? Strandpaviljoen Meerwijck. Waar ligt dat nou dan…… Met deze gedachte ging ik op pad op deze zaterdag de 9de juni. Het regende, niet veel, maar toch … niet een daverende start van de dag.

Voor leden die geen lange afstand meer konden lopen zoals de 25 kilometer of de 35, was er een route van 10 kilometer uitgezet. 20 Deelnemers kwamen op deze verkorte route af.

De overige 300 gingen voor de 35 of de 25 kilometer afstand.

Eens per 5 jaar houdt FLAL zijn lustrumtocht, deze wordt altijd goed bezocht maar nu er een beetje concurrentie was van Ruinen waren er iets minder deelnemers dan verwacht.

We liepen met de gedachte het Zuidelaardermeer om te moeten en gingen van start rond 9 uur voor de 35 kilometer. Het regende niet meer en na enkele uren was het zonnig. Met nu en dan een wolkje was het uitstekend wandelweer en kwam de natuur helemaal tot leven.

Een uitstekend bepijlde route bracht ons via Lijnwijk door het natuurgebied Hunzedal Zuidoevers over de Oostermoerse Vaart bij de eerste rust in Zuidlaren (hotel ‘sprookjeshof’)

Na de rust liepen wij door het Esdorpenlandschap Drentsche Aa en kwamen wij langs de N34 via een ‘privé’bos in het gebied ‘50 Bunder’.

Loop je langs de N34 dan kun je op een gegeven moment links af en dan kom je door een stukje bos wat privéterrein schijnt te zijn. Dit is aan het begin van dat bos niet aangegeven door de eigenaar. De routebouwers , voorlopers, controleurs en wandelaars hebben dit niet gemerkt en zijn ook niet aangehouden door de eigenaar. De pijlOPhalers kregen wel de ‘wind van voren’: Toch nog op het laatste moment, helaas.

Wel een prachtig stuk bos trouwens!!!

In de route zijn meerdere natuurgebieden meegenomen zoals het gebied bij Schipborg – Tussen Aa en Hunze – waar onze tweede rust werd gehouden. Daarna ging onze tocht door, richting Noordlaren waar wij een korte derde rust genoten. De pijlophalers kwamen ons achterop. Met hun adem in onze nek ? mochten wij de laatste 4 kilometers via de Oostpolder met uitzicht op het Zuidlaardermeer afleggen. Toen -slagroom op het taartje- met het pontje naar de overkant en wij waren weer in Kropswolde bij de startlocatie

Bij dezen bedank ik de FLAL voor deze prachtig uitgezette route. Wij hebben genoten.

Jifke Jeeninga.

 

Klik op de afbeelding hieronder voor het beeldverslag van Jifke

kropswolde verslag.bmp