Vrijetijdsboulevard Roden wandeltocht

Categorie
Wandeltocht
Datum
11 januari 2020 08:30 - 16:30
Locatie
Indoor skihal "Snow&Co", Gedempte Haven 7, 9301 LN Roden

Vrijetijdsboulevard Roden wandeltocht.

FLAL Roden plaatjeDoor het verdwijnen van de Vrijbuiter uit Roden krijgt deze traditionele wandeltocht vanuit Roden een andere naam. Voortaan staat deze wandeltocht als “Vrijetijdsboulevard Roden” wandeltocht in de wandelagenda. Start en finish zijn bij de indoor skihal “Snow&Co” aan de Gedempte Haven.

Beide afstanden wandelen tot aan de eerste rust (± 11 km) in Langelo samen op. De route daar naartoe loopt langs Golfbaan Holthuizen, door het Hooghout, door het Mensingebos en het Broekland.Roden 005
Na rust scheiden de wegen over een kleine afstand. De wandelaars op de 25 km-route vervolgen hun weg door Langelo, langs de gaslocatie naar de Langelosche Stukken. Daar komen beide afstanden weer bij elkaar om samen nog een afstand van ongeveer 12,5 km te overbruggen naar de finish.

De wandelaars op de 35 km route vervolgen vanuit de rust in Langelo hun weg over de Looakkers en het Schilleveen naar de Oosterduinen bij Norg. In dit gebied staan veel recreatiewoningen en via de aangelegde wegen en paden door dit gebied wandelen we naar Norg voor een tweede rust (± 16 km afgelegd).

Roden 004Na rust doen we een kleine sightseeing door Norg om via Pelinck’s tuin Norg te verlaten. Langs de rand van het Norgerholt en Zandvoort wandelen we naar Tonckensbosch en de Molenduinen. Door het Noorsche Veld bereiken we de gaslocatie Langelo en volgen vandaar de route van de 25 km.

Samen met de 25 km lopen we via de Langelosche Stukken naar Steenbergen. Door de Zuursche Duinen en over de Steenbergeresch komen we in Roderesch waar beide afstanden hun laatste rust hebben. De wandelaars op de 25 km hebben dan ±18 km afgelegd en de wandelaars op de langste afstand ±28 km. Vanaf deze rust wandelen we naar de bebouwde kom van Nieuw-Roden en Roden. Na de bebouwing van Roden-west keren we via het Natuurschoonbos en de Volkstuinen van Roden terug naar “Snow&Co”.Roden 009

Dit jaar is er ook een route van 10 kilometer uitgezet. Deze gaat na het Mensingebosch via Lieveren en het Lieverderbosch terug naar 'Snow&Co. Deze route is vooral bedoeld voor beginnende wandelaars. Ook de ervaren wandelaar die de 25 en/of 35 kilometer niet meer kunnen of willen lopen zijn van harte welkom op deze afstand. De afstand wordt als proef dit seizoen voor een keer aan de wandelagenda toegevoegd.

Wij wensen alle deelnemers een mooie wandeldag toe en zien jullie graag op zaterdag 11 januari 2020 in Roden.

De “routebouwers”

Naar volgende wandeling »»

 
 

Alle datums

  • 11 januari 2020 08:30 - 16:30
   
© wsv F.L.A.L. Alle rechten voorbehouden.